Partners UtrechtInc investeren in ondernemerschap

afbutrecht3

8 JANUARI 2015, UTRECHT |
Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht en Rabobank Utrecht blijven ook de komende 5 jaar UtrechtInc financieel steunen. De partners hebben zich sinds 2009 verbonden aan de bedrijfsincubator. Marjan Oudeman, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht: “Via ondernemerschap vinden kennis en innovatie een weg naar de samenleving. UtrechtInc helpt onze wetenschappers en alumni om succesvol te ondernemen.”

Een basis voor meer 
“Ik ben blij dat onze kennisinstellingen het belang van ondernemerschap zien”, zegt UtrechtInc directeur Roel Raatgever verheugd over de verlenging. Veel initiatieven voor startup ondersteuning in binnen- en buitenland hebben te maken met een sterke terugval van subsidies. “Met de steun van onze partners hebben wij een basis om voort te bouwen. We kunnen zo nog meer wetenschappelijke kennis omvormen tot impactvolle bedrijven.” Het merendeel van de financiering is afkomstig van de Universiteit Utrecht en UMC Utrecht.

Gezonde samenleving
UtrechtInc richt zich sinds januari 2015 vooral op startups met een  focus op gezondheid, duurzame leefomgeving of educatie. Raatgever: “Volgend jaar ondersteunen we misschien wel een nieuw medisch meetinstrument, de oplossing voor luchtvervuiling of een digitale lesmethode dat ons onderwijsniveau omhoog tilt.” Tot 12 februari kunnen startups zich aanmelden voor deelname aan het programma dat in maart 2015 start. Klik hier voor meer informatie, foto’s en video’s.afbutrecht1

afbutrecht2

Bij BNR Zakendoen Met
Luister morgen (vrijdag 9 januari) vanaf 13:30 uur naar BNR Zakendoen Met. Met als hoofdgast UtrechtInc directeur Roel Raatgever.