Goed in cijfers

Aangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting

Het verzorgen van belastingaangiftes is meer dan het overnemen van financiële gegevens en deze naar de belastingdienst toesturen. Tenminste, dat is hoe wij ernaar kijken. Dit is de manier waarop wij het doen:

  • U ontvangt van ons een slimme vragenlijst
  • In duidelijke stappen vragen we u alle gegevens naar ons toe te sturen
  • Wij controleren deze en bekijken aandachtig hoe wij de aangifte kunnen optimaliseren, zodat u niets teveel betaalt.
  • We delen onze bevindingen met u, telefonisch of bij ons op kantoor, zodat we bij de aangifte rekening kunnen houden met uw wensen.

Btw-aangifte

De btw-aangifte is voor veel bedrijven een driemaandelijkse administratieve druk op de organisatie. Wereld Administratie doet er alles aan om deze druk zo laag mogelijk te houden. We kunnen bijna alles van u overnemen, op het aanleveren van de gegevens na. Dat maken we wel gemakkelijker door rekening te houden met uw wensen. Zo kunt u bij ons alles aanleveren op de manier die bij u past.

Salarisadministratie

Net zoals onze andere administratieve processen, hebben we ook de salarisadministratie vrijwel helemaal geautomatiseerd. Zo heeft u er weinig omkijken naar. Iedere maand staat keurig voor iedere medewerker een loonstrookje klaar. Ook in uw organisatie zullen er regelmatig aanpassingen in het salaris gedaan moeten worden. Bijvoorbeeld als een van uw medewerkers overgewerkt heeft of onbetaald verlof heeft opgenomen. Alle wijzigingen kunnen eenvoudig in onze salarisadministratie verwerkt worden. Dat kunt u zelf doen, maar ook aan ons overlaten. Net wat voor u het prettigst is. Wij verzorgen overigens zowel de salarisadministratie van personeel als dga’s.

  • Salarisadministratie

Jaarrekening

De jaarrekening is traditioneel een  moment om samen met een financieel specialist te kijken naar hoe het afgelopen jaar is gegaan. Wij vinden dit inefficiënt en staan liever elk kwartaal stil bij de financiële resultaten, of zo vaak als u wenst. Tijdens een overlegmoment nemen we samen de cijfers door, zodat u precies weet wat uw situatie is. We denken met u mee over hoe u financiële doelstellingen kunt halen en zijn nieuwsgierig naar hoe het verder met uw organisatie gaat. Wij stellen een moderne jaarrekening op, dus eentje die aan de SBR-standaarden voldoet, zodat u de gegevens eenvoudig met andere partijen kunt uitwisselen. Als u een BV heeft, wordt de jaarrekening met een samenstellingsverklaring en professioneel inzicht door een registeraccountant geleverd. Bij Wereld Administratie bent u in control op het gewenste moment.

In 2013 zijn wij overgegaan naar Wereld Administratie waarbij bleek dat de vorige accountant een enorme chaos had achtergelaten. Dit is vakkundig aangepakt.

Wij zijn goed op de hoogte zodat wij het bedrijf goed kunnen sturen. Fiscaal krijgen we goed advies en halen we daar voordelen uit. Kortom: aan Wereld Administratie kun je de administratie met een gerust hart overlaten.

Jaime Verlaan-Strik - de BBAN Groep